De les

De beginnersles

Hoe ziet zo'n gitaarles eruit als je nog geen les hebt gehad? Noten lezen hoeft nog niet. Bij www.gitaarleskoggenland.jouwweb.nl (ook Zwaag, Blokker en Hoorn) begin je met het leren spelen van de akkoorden van eenvoudige liedjes. Wat ik belangrijk vind is dat je ook liedjes leert spelen waar je zelf graag naar luistert. Daarnaast worden liedjes aangereikt die in dezelfde stijl zijn geschreven, of liedjes die net iets lastiger zijn om te spelen zodat je je techniek kunt verbeteren. Het is dan ook goed om zoveel mogelijk muziek te leren kennen en ik help je graag daarbij.

Een veel gestelde vraag is: Hoe lang duurt het leren bespelen van een gitaar? Dat verschilt natuurlijk per persoon, maar bij mij kunnen de meeste mensen na een half jaar les een aantal leuke, niet al te eenvoudige popliedjes spelen. Neem je de lessen serieus en ben je bereid om 15 tot 30 minuten per dag te oefenen dan moet dit zeker lukken! Je zult zien dat je steeds meer vertrouwen krijgt en als je blijft oefenen en spelen dan heb je na twee jaar een goede techniek en ervaring in een breed repertoire.

Gevorderden

Het komt veel voor dat mensen mij benaderen om hun repertoire uit te breiden of speltechniek te verbeteren . Bij zowel akoestisch als electrisch kunnen we veel materiaal doornemen. Fingerpicking, barré akkoorden, plectrumtechnieken, snelheidsoefeningen (wie wil dat niet), improviseren of solo's naspelen , er is gelukkig heel veel te leren. Wil je graag noten leren lezen dan kan dat natuurlijk ook.

 

Basgitaar.

Wil je graag basgitaar leren spelen dan kan dat ook bij gitaarleskoggenland. De lesmethode is in grove lijnen vergelijkbaar met de gewone gitaarles. Het is wel handig als je al een beetje gitaar kan spelen, maar het is niet echt noodzakelijk.

 

En verder.....

Heb je plannen om auditie te doen bij een band, of op het conservatorium? Ik help je op weg met het uitzoeken van nummers of met solfége. Zelf liedjes schrijven of liedjes een beetje anders maken kan natuurlijk ook. Wil je advies bij de aanschaf van een gitaar dan wil ik je graag vrijblijvend op weg helpen, zodat je de juiste keuze maakt voor een goed bespeelbaar instrument binnen jouw budget. Bij veel gitaren is bespeelbaarheid namelijk lang niet altijd optimaal, maar ook voor het afstellen en onderhoud aan je gitaar kun je bij www.gitaarleskoggenland.jouwweb.nl terecht!

Daarnaast kan ik alle vragen beantwoorden over apparatuur, effecten en het gebruik daarvan, muziektheorie, maar ook hoe je het samenspelen en optreden met andere muzikanten kunt verbeteren (band coaching) en al het zakelijke wat erbij komt kijken. Bel of mail me gerust voor informatie!

Lokatie.

De lessen vinden plaats in Spierdijk, gemeente Koggenland, en bij poppodium Manifesto in Hoorn. Bij voldoende aanmeldingen kunnen we bekijken of de locatie van de lessen kan worden aangepast.

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb